Reveal home banner full
Reveal home banner full

AI Technology

Ongeëvenaarde bodycamtechnologie en baanbrekend beheer van bewijsmateriaal.

Face Match Face Search

Reveal gebruikt Artificial Intelligence (AI)

Reveal verlegt de grenzen van wat mogelijk is met bodycams door de allernieuwste AI-technologie in te zetten. Deze technologie is bedoeld om beelden, geluid, beweging en vooraf geconfigureerde informatie te gebruiken om meer succes te kunnen boeken op een manier die nog nooit eerder mogelijk was. Dankzij deze baanbrekende technologie bezorgen we alle betrokkenen een veiligere en betere toekomst. Wij zijn er trots op dat we op dit vlak een leidende positie hebben.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op

Police AI
De K-Serie maakt gebruik van de allernieuwste chipsets. Daardoor kan deze camera verschillende AI-taken uitvoeren. Een van die taken is Face Match. Wanneer Face Match is ingeschakeld, is de camera geprogrammeerd om gezichten die worden opgenomen te vergelijken met een vooraf samengestelde lijst met gezichten van personen waarvoor bijzondere belangstelling is. Bijvoorbeeld vermiste of kwetsbare mensen. Als er een match wordt gemaakt, reageert de camera op een vooraf ingestelde manier.

Hoe wordt deze lijst samengesteld?

De lijst op basis waarvan de Face Match-functie van de K-serie camera's wordt aangestuurd, wordt beheerd via DEMS 360. De gezichten waarop Face Match moet worden toegepast, worden ofwel als foto geüpload naar DEMS 360 of in de bestaande mediabibliotheek van DEMS 360 geselecteerd. De geselecteerde gezichten worden vervolgens verwerkt tot een uniek wiskundig omschrijvingsprofiel (descriptor) dat voor elke toegevoegde persoon wordt verrijkt met metadata. Al deze personen kunnen aan een of meer lijsten worden toegevoegd. Die lijsten kunnen op hun beurt weer worden toegewezen aan specifieke cameragroepen. Telkens wanneer een camera in een dock wordt geplaatst, verwijdert DEMS 360 de in de camera aanwezige lijst en vervangt deze door de meest actuele lijst met alleen de meest relevante personen.

Face Match in de praktijk

Wanneer de camera wordt aangezet, worden alle gezichten die binnen ongeveer 4 meter van de camera komen, verwerkt en wordt er een omschrijvingsprofiel van aangemaakt. De descriptor wordt vergeleken met de gezichten in de lijst, en als er veel overeenkomst is, wordt er een match vastgelegd. De gebruiker kan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van deze match of de match kan in een logboek worden vastgelegd voor beoordeling op een later tijdstip. De match zou ook een camera-activiteit zoals opnemen of streamen kunnen triggeren.

Disclaimer: Elke descriptor die niet overeenstemt met iemand op de lijst wordt onmiddellijk verwijderd zonder dat er gegevens worden bewaard. Dit proces wordt in minder dan een seconde uitgevoerd.

Face SearchFace Search is een nieuwe AI-functie in DEMS 360. Een gebruiker kan ermee controleren of een bepaald gezicht ergens anders in de DEMS 360-bibliotheek (bestaande uit beelden en video's van de bodycam of andere bronnen) voorkomt.


Wanneer Face Search is ingeschakeld, verwerkt DEMS 360 binnenkomende mediabestanden en probeert gezichten in de foto /video te herkennen. Gezichten die worden herkend, worden naast het mediabestand vermeld in een nieuw tabblad "Face Search". Voor elke fragment wordt het beste gezicht via een AI-pijplijn verwerkt, waarna een unieke wiskundige descriptor voor dat gezicht wordt aangemaakt. Deze descriptor kan dan worden gebruikt om gelijkende gezichten in de videobibliotheek te vinden. Als een gelijkend gezicht wordt gevonden, wordt het weergegeven op het tabblad "Matches". Dat bevat een miniatuurweergave van de gelijkende gezichten met een link naar het opgeslagen mediabestand waarin het gezicht is herkend.

Face Match Search

Ontvang exclusief nieuws en informatie over bodycams. Lees ons privacybeleid om te zien hoe wij de door u verstrekte data verwerken